Vanvander organiseert (kleinschalige) culturele en/of kunstzinnige evenementen. Altijd verrassend en vaak op onverwachte locaties. Variërend van lezingen door inspirerende gastsprekers tot (intieme) concerten.

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Piter Wilkens en Jankobus Seunnenga – 40 jaar Friese rock in de Sint Piterkerk

13 maart, 2022 - 15:00 - 17:00

- €25

Zondag 13 maart 2022 is er een bijzonder optreden in de Sint Piterkerk te Grou. Vanaf 15.00 uur zorgen Piter Wilkens en Jankobus Seunnenga voor een middag vol Friese rock. Van sfeervolle muziek met humorvolle en gevoelige teksten tot stevige nummers. Een unieke Friese muzikale middag die je niet wilt missen, zeker nu niet na ruim anderhalf jaar culturele corona-droogte.

Als bassist van de new wave-achtige rockband Okke Hel stond Piter Wilkens vanaf 1979 aan de basis van de Friestalige popscene. In 1986 ging hij solo en nog steeds staat hij in muzikaal Fryslân aan de top. In Simmer2000 stond hij samen met De Kast, Rients Gratema en Maaike Schuurmans avonden lang in een uitverkochte grote tent. Piter zingt uitsluitend in het Fries of in aan het Fries verwante dialecten. Bekende nummers zijn onder meer It paad werom, Knoopkes, Dûnsje mei dy, Greideroas en Beerenburg is myn sjirurg.

Jankobus Seunnenga is een woordkunstenaar. In liedjes als Ik Schep Netjes en Malligheid Zonder Bodem steekt hij zelfs Drs. P naar de kroon. Jankobus is ook in staat te ontroeren, zeker als hij zingt over de meisjes uit lang vervlogen dagen. Dan is zelfs ieder gitaarakkoord raak. Maar vervolgens weet hij met absurde en knotsgekke liedjes alles weer te relativeren. Jankobus Seunnenga was de drijvende kracht achter de punkband Kobus gaat naar Appelscha, volgens muziekkrant Oor de beste punkpopband die Nederland ooit heeft gehad. Daarna wist hij vele zalen plat te spelen samen met Sytse Haima in de band Pigmeat.

Kosten zijn slechts 25 euro per persoon, volledig verzorgd met hapjes en drankjes.

Gegevens

Datum:
13 maart, 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Locatie

Sint Piterkerk
kerkstraat 4
Grou, Friesland 9001 AA Nederland

Organisator

vanvander

Gegevens

Datum:
13 maart, 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Locatie

Sint Piterkerk
kerkstraat 4
Grou, Friesland 9001 AA Nederland

Organisator

vanvander